iconcat doc play muouse mousedown gps right star star i1 star star star star star star star star
iconcat doc play muouse mousedown gps right star star i1 star star star star star star star star
Зв'язок з нами
+380 (73) 528 20 98
Київ, ЖК Комфорт Таун, вул. Регенераторна, 4, кор.16-1

Люмініри на зуби: що це таке, фото до і після

Зміст
    Отримати консультацію
    Залишіть свої контакти і ми зв'яжемося з вами



      Люмініри на зуби — це ідеальна усмішка в короткий термін

      Красива і здорова усмішка сьогодні на вагу золота. Про неї мріє багато хто, а її володарі вважаються успішними людьми. На жаль, природа рідко обдаровує нас ідеально рівними та білими зубами. Але це не нагода відмовлятися від мрії. Втілити її у реальність допоможуть люмініри на зуби. В естетичній стоматології ще не винайшли кращого способу приховування дрібних недосконалостей зубного ряду та захисту чутливої ​​емалі від впливів несприятливих факторів ззовні.

      Люмініри на зуби: що собою представляють

      Люмініри — це мікропротези, що встановлюються на передні зуби. Розроблені фахівцями американської лабораторії Den-Mat є найтоншими накладками, товщина яких становить 0,2–0,3 мм (як в очної лінзи). Виготовляються вони з міцної керамічної маси, аналогів якої у світі немає. Повний її склад засекречений виробником.

      Основні функції люмінірів приховати недоліки зубного ряду і перевтілити  посмішку. Естетичні якості цих накладок можна оцінити по фото. Їх фіксують на зовнішню поверхню та ріжучі краї фронтальних зубів. Вони щільно прилягають, тому усмішка виглядає природно під різними кутами. Крім того, люмініри дозволяють захистити зуби від несприятливих впливів та від карієсогенних мікроорганізмів. Особливо вони актуальні, коли емаль ослаблена.При встановлених накладках зуби припиняють реагувати на температурні подразники та зберігають свою форму при підвищеному стиранні тканин.

      Показання до встановлення люмінірів

      Встановити такий вид естетичних конструкцій доцільно, коли діагностовано такі патології:

      • невеликі відколи, тріщини емалі;
      • незначні порушення прикусу, що не впливають на інші органи та системи, на роботу зубощелепного апарату;
      • флюороз або інші плями на зубах, які неможливо усунути звичайним чищенням, професійним відбілюванням;
      • схильність до стирання зубів;
      • ослаблена емаль, її гіпоплазія;
      • діастема;
      • треми;
      • криві зуби, жовтий їх колір, негарна форма.

      За допомогою накладок можна приховати всі дрібні недосконалості зубного ряду. Деякі фахівці говорять про люмініри, як про момент ортодонтії. Це пояснюється тим, що вони дозволяють уникнути різних складних процедур та тривалого лікування в ортодонта. Якщо використовувати накладки, не доведеться вдаватися до відбілювання, зміцнення емалі, композитної реставрації.

      Протипоказання до проведення мікропротезування за допомогою люмінірів

      Люмініри не встановлюють у віці до 18 років, а також за наявності таких патологій:

      • бруксизм;
      • запалення тканин у порожнині рота;
      • пародонтоз;
      • патологічне стирання зубів;
      • патології прикусу;
      • викривленість зубного ряду;
      • порушення функції зубощелепного апарату;
      • множинний карієс;
      • великі зубні пломби в зоні посмішки.

      Перед встановленням лікар оглядає ротову порожнину пацієнта, збирає анамнез, щоб виключити можливі протипоказання. Якщо вони є тимчасовими, їх спочатку усувають, після чого можна проводити мікропротезування.

      Переваги люмінірів

      Люмініри — це вдосконалений варіант вінірів. Останні також належать до накладок на зуби. Основна відмінність вінірів полягає в тому, що вони мають більшу товщину, тому передбачають препарування зубів. Існує думка, що люмініри встановлюються без обточування емалі. Щоб вони добре прилягали до зубів, поверхня повинна бути трохи шорстка, тому мінімальне сточування все ж таки потрібне. Але це щадна процедура. Вона не завдає жодної шкоди. Інші переваги цих мікропротезів:

      1. Тривалий термін експлуатації. Кераміка, з якої виготовляють люмініри, посилена кристалами лейциту. Цей матеріал має високу міцність, тому не схильний до сколів і розтріскування. При належному догляді за порожниною рота вироби можуть прослужити не менше 20 років, чим вигідно відрізняються на тлі інших подібних конструкцій.
      2. Можливість зняти пластинки. Протезування люмінірами – це оборотна процедура. Тобто після їх зняття естетичні якості природної посмішки не постраждають. Емаль значно не змінюється, на відміну від випадку, коли використовуються вініри. Після носіння останніх доведеться ставити нові.
      3. Швидке встановлення. Щоб поставити люмініри, необхідно лише два-три візити до лікаря. Це один із найшвидших способів отримати бездоганну посмішку.
      4. Безболісність. При встановленні мікропротезів пацієнт не відчуває дискомфорту.
      5. Збереження властивостей протягом усього терміну експлуатації. За такими накладками не потрібен спеціальний догляд. Вони не змінюють форму, колір, оскільки не схильні до впливу фарбуючих пігментів, не тьмяніють з часом.

      Надійність та якість люмінірів перевірено. Якщо у нас порівняно недавно пацієнти почали виявляти бажання встановити накладки, то в США є люди, які користуються ними вже по 25 років і залишають лише позитивні відгуки.

      Недоліки люмінірів

      Такі мікропротези мають не тільки плюси, а й мінуси. Якщо говорити про недоліки, варто врахувати, що, на відміну від брекет-системи та інших ортодонтичних конструкцій, вони не лікують, а тільки приховують дрібні дефекти зубного ряду. Якщо діагностовано серйозні порушення у будові зубощелепного апарату, встановлення накладок не буде доцільним. При патологіях прикусу варто пройти ортодонтичне лікування.

      Як уже говорилося, люмініри тонкі та прозорі. Якщо природний колір своїх зубів занадто темний, досягти бажаного естетичного ефекту не вдасться. Тоді доведеться використовувати накладки з невеликим ступенем прозорості. Через це посмішка виглядатиме менш природно.

      Вартість люмінірів, у порівнянні з аналогами, висока. Ціна такого протезування залежатиме від того, на скільки зубів встановлюються накладки. Щоб скоригувати зону посмішки, їх має бути щонайменше вісім.Встановлювати накладки можна на один або два зубні ряди. Кількість необхідних мікропротезів визначає ортопед.

      Різновиди люмінірів

      Сьогодні в ортопедичній стоматології використовують два види люмінірів:

      1. Cerinate. Такі накладки виготовляються компанією-виробником з індивідуальних зліпків. Їх разом із фотографіями прикусу відправляють поштою.
      2. DUO-PCH. Це шаблонні накладки, які також створюються в лабораторії компанії-виробника. Якщо клініка є її представником, вона має такі вироби в себе.

      Чим відрізняються ці два види люмінірів, очевидно. Мікропротези Cerinate повністю відповідають анатомічним особливостям зубів пацієнта і дозволяють створити максимально природну посмішку. Наявність шаблонних накладок DUO-PCH допомагає за відсутності протипоказань провести установку в стислий термін.

      Як встановлюють люмініри

      Мікропротезування з використанням люмінірів виконують поетапно:

      1. Проводять професійне чищення порожнини рота, купірують запальні процеси, лікують карієс.
      2. Знімають зліпки, затверджують колір, розмір, форму та прозорість пластинок.
      3. Чекають на виготовлення люмінірів.
      4. Пісочать спеціальним абразивним пісочком поверхні зубів, щоб забезпечити хороше зчеплення накладок. Такі дії виконують без анестезії, оскільки в процесі не впливають на чутливі тканини.
      5. Встановлюють люмініри. Для цього використовується фторований клейовий склад, що забезпечує додатковий захист і зміцнення емалі.
      6. Накладки пришліфовують, видаляють залишки клеючої речовини та полірують.

      При використанні DUO-PCH люмінірів спочатку проводиться примірка. Якщо результат задовольняє, далі йде встановлення.

      Можливі помилки при встановленні люмінірів

      Проведення мікропротезування не завжди вдале. Можливі наступні лікарські помилки:

      1. Нещільне прилягання накладок до шийки зуба, де ясна можуть торкатися краю конструкції. Якщо між ними та м’якою тканиною є щілина, у ньому будуть накопичуватися бактерії. Через це згодом розвивається запалення.
      2. Некоректний вибір візуальних характеристик люмінірів. Наприклад, може бути неправильно визначений ступінь прозорості накладок. Якщо вона надто висока, мікропротези не замаскують належним чином дефекти. Коли прозорість низька, виникне ефект пластмасових зубів.
      3. Невдала висота накладок. Якщо люмініри не дозволяють правильно стулятися зубним рядам, то згодом вони можуть зламатися.

      Щоб уникнути таких помилок у встановленні люмінірів і отримати ідеальну посмішку, варто звернутися до надійної клініки. Записатися на прийом можна за телефонами:

      Життя стає яскравішим, коли ти усміхаєшся! Записуйтеся на прийом до стоматологічну клініку Dental Art за телефонами:

      Київ, ЖК «Комфорт Таун»,

      вул. Регенераторна, 4, кор.16-1 (між Дарницьким і Дніпровським районом, Позняки, Березняки, Дарницька площа)

      LifeCell: +380 (73) 528-20-98

      Kyivstar: +380 (68) 528-20-98

      Vodafone: +380 (66) 528-20-98

      Автор
      матеріалу
      no image
      Лікар-стоматолог-ортопед
      Залишити відгук
      Оцініть
      Статті по темі
      Клиноподібний дефект зубів: причини та лікування, фото
      Тимчасова пломба: скільки можна ходити і навіщо її ставлять
      Ерозія емалі зубів: причини і лікування захворювання на різних його стадіях
      Кришаться зуби: в чому причина та як врятувати їх
      Ультразвукова зубна щітка: плюси та мінуси, як вибрати найкращу
      Записатися на прийом
      ✔

      Відгук успішно відправлений

      Дякуємо вам за Ваш візит!